Прес-центр28 cічня 2021, 13:01

Минулоріч на ремонт харчоблоків та придбання обладнання для освітніх закладів Попаснянського району витрачено понад 2,2 млн гривень

Зокрема, за рахунок коштів районного бюджету капітально відремонтовані приміщення харчоблоків у Попаснянської гімназії №20 (416,802 тис. грн), Попаснянській загальноосвітній школі №24 (284,00 тис. грн) та придбане обладнання для них на загальну суму 695,5 тис. гривень.

За рахунок благодійних організацій та районного бюджету відремонтовано дах їдальні дитячого садочку Нижнянського НВК №36 (800 тис. грн), фактично на 100% підготували до роботи харчоблок Мирнодолинської ЗОШ тощо.

Відповідно до норм НАССР задля забезпечення повноцінним і раціональним харчуванням учнів у всіх закладах на початку 2021 року складене єдине меню, яке погодило Головне управління Держпродспоживслужби, а в деяких – змінена форма організації харчування (Врубівська ЗОШ, Новоіванівська філія ОНЗ Гірської гімназії та інші). Завдяки цим змінам у зазначених закладах введені додаткові ставки кухарів та робітників, здійснюється безпосередня закупівля продуктів, в результаті чого навчальні заклади повністю відмовилися від надання послуг ФОП в організації харчування.

Задля подальшого покращення системи харчування цього року планується організувати повноцінне харчування у дитячих садочках на базі Троїцької ЗОШ та Комишуваського НВК і перевести капітальний ремонт їдальні та придбати нове обладнання для Попаснянського опорного навчального закладу «Попаснянська загальноосвітня школа №1».