Прес-центр20 березня 2019, 14:03

Минулоріч надано державну соціальну допомогу 39 тис. отримувачів на суму 785 млн гривень

Підсумки роботи Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації у 2018 році розглянуто під час апаратної наради.

Доповідачем виступила директор Департаменту соціального захисту облдержадміністрації Елеонора Поліщук.

Вона зазначила, що протягом минулого року на виконання програм соціального захисту населення області спрямовано 2486,3 млн гривень, у тому числі з державного бюджету – 2425,3 млн гривень, з облбюджету – 148,4 млн гривень та інших джерел фінансування – 12,7 млн гривень.

Під час апаратної наради спікер окремо підкреслила, що 39 тис. отримувачів надано державну соціальну допомогу на суму 785 млн гривень.

У рамках програми підтримки учасників антитерористичної операції та членів їх сімей вісьми особам надано компенсації на загальну суму 5,1 млн гривень для придбання квартир.

За підсумками 2018 року загальний рівень охоплення соціальними послугами осіб, які перебувають в складних життєвих обставинах, має позитивну динаміку в порівнянні з попереднім роком (2018 – 95 %, 2017 – 90,9 %).

Слід зазначити, що в області функціонують шість центрів соціальної реабілітації та три відділення (у Старобільському, Новопсковському терцентрах, Білокуракінському центрі надання соціальних послуг), в яких обслуговується 491 дитина.

Реабілітаційні послуги отримали понад тисячу дітей з інвалідністю. Окрім того, за рахунок коштів державного бюджету вісім дітей з інвалідністю було направлено до Всеукраїнських реабілітаційних центрів.

З метою реалізації бюджетної програми «Заходи із соціальної, трудової та професійної реабілітації інвалідів» за напрямом «Забезпечення окремих категорій населення України технічними та іншими засобами реабілітації» Мінсоцполітики спрямувало 17 млн 285 тис. гривень, використано 17 млн 279 тис. гривень та отримано понад 5,9 тис. одиниць технічних засобів реабілітації, з них 4,7 тис. – протезно-ортопедичні вироби, понад 450 – крісла колісні, 470 – палиці та милиці, 370 – інші технічні засоби реабілітації.

Минулоріч санаторно-курортним лікуванням забезпечено 173 особи з інвалідністю внаслідок загального захворювання та з дитинства на суму 1,2 млн гривень, 43 особи з інвалідністю з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку на 889,5 тис. гривень.

Станом на 1 січня 2019 року профінансовано з держбюджету санаторно-курортне лікування 152 осіб на суму 1046 тис. гривень.

Наприкінці виступу спікер зазначила, що в області продовжують роботу 7 мобільних бригад психосоціальної допомоги постраждалим. У містах Рубіжному та Кремінній заплановано створення спеціалізованих притулків для жінок із дітьми, які страждають від насильства. Також працюють обласний та 15 міських і районних ЦСССДМ. Соціальна підтримка надана майже 12 тис. сімей з дітьми, які опинилися у складних життєвих обставинах.