Прес-центр10 лютого 2020, 11:02

Минулоріч понад 350 осіб отримали допомогу в обласному Центрі відновлювального лікування та реабілітації ветеранів війни

Луганський обласний Центр відновлювального лікування та реабілітації ветеранів війни на 30 ліжок, що в Рубіжному, приймає пацієнтів із 1 квітня 2018 року.

Із початку минулого року в умовах стаціонару там отримали спеціалізовану медико-психологічну та реабілітаційну допомогу 356 пацієнтів.

Крім того, за напрямом медичне обслуговування учасників АТО/ООС та членів їх сімей, ветеранів війни та прирівняних до них осіб, що входить до складу Комплексної обласної програми медичного і соціального забезпечення учасників антитерористичної операції та членів їх сімей, ветеранів війни та прирівняних до них осіб на 2017-2019 роки, проводиться медичне супроводження демобілізованих учасників АТО/ООС шляхом проведення періодичних медичних оглядів, надання всебічної допомоги таким категоріям осіб у проходженні медико-соціальних експертних комісій.

У разі звернення до медичного закладу за показаннями надаються рецепти на пільгове забезпечення лікарськими засобами за програмою «Доступні ліки».

У всіх установах, які займаються медичним обслуговуванням учасників АТО/ООС, забезпечено планування реабілітаційних заходів, складання індивідуальних планів реабілітації та контроль за їх виконанням.

За освінім напрямом забезпечено навчання та перенавчання учасників АТО/ООС в професійно-технічних та вищих навчальних закладах. Кількість студентів – учасників АТО/ООС, які навчалися у ВНЗ Луганської області у 2018-2019 навчальному році, складає 559 осіб, кількість студентів-дітей учасників АТО/ООС – 180.

За напрямом соціальне забезпечення учасників АТО/ООС та членів їх сімей, ветеранів війни та прирівняних до них осіб, у 2019 році кошти з обласного бюджету на підставі поданих заяв надано щорічну грошову допомогу за рахунок коштів обласного бюджету 66 ветеранам війни, які перебувають у складних життєвих обставинах.