Прес-центр8 лютого 2022, 14:02

Минулоріч укомплектовано понад 80 відсотків вакансій, які знаходилися у базі служби зайнятості Луганщини

Про це під час пресбрифінгу в облдержадміністрації сьогодні, 8 лютого, розповів директор Луганського обласного центру зайнятості Сергій Болотський.

Так, за даними Головного управління статистики у Луганській області, чисельність зайнятого населення у віці 15-70 років за 9 місяців 2021 року склала 280,3 тис. осіб, рівень зайнятості – 56,1 %.

Чисельність безробітних становила 52,8 тис. осіб.

Кількість вакансій у базі даних служби зайнятості Луганської області минулоріч становила 18,3 тис. одиниць. 80,9% з них були укомплектовані.

Сергій Болотський повідомив, що послугами Луганської обласної служби зайнятості скористалися 53,5 тис. громадян, з яких статус безробітного мали 26,2 тис. осіб. Роботу отримали 15,3 тис. осіб.

На нові робочі місця з компенсацією роботодавцю єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування працевлаштований 171 безробітний.

Проходили навчання за направленням служби зайнятості 1,8 тис. безробітних. З них 1,6 тис. осіб – у Центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості.

Спікер також нагадав, що для покращення ситуації на ринку праці постановою Уряду від 28 жовтня 2021 року № 1121 затверджено Порядок реалізації експериментального проєкту щодо впровадження нової моделі надання клієнтоорієнтованих послуг центрами зайнятості.

Це дозволяє поглибити співпрацю служби зайнятості з роботодавцями та іншими учасниками ринку праці; прискорити працевлаштування; сприяти легальній занятості; встановити контакти з економічно неактивним населенням тощо.

Важливо, що з 1 січня 2022 року безробітні малозабезпечені громадяни можуть отримати від держави майже 100 тис. гривень для започаткування власного бізнесу. Реалізує цю програму Державна служба зайнятості.

Допомога на здобуття економічної самостійності малозабезпеченої сім'ї є безвідсотковою поворотною фінансовою допомогою та надається одноразово у безготівковій формі за рахунок коштів державного бюджету.

Розмір цієї допомоги не перевищує 15 мінімальних заробітних плат на 1 січня календарного року, в якому приймається рішення про її надання. На початок 2022 року це 97 500 гривень.

Крім того, з березня 2021 року в рамках реалізації програми EU4Skills розпочато впровадження інформаційної системи аналізу та прогнозування регіональних ринків праці.

Програма підтримує реформу професійно-технічної освіти в Україні з метою відповідальності рівня навчання вимогам ринку праці.

Впровадження інформаційної системи аналізу та прогнозування регіональних ринків праці у 2022 році здійснюється по всіх 24 регіонах України.