Прес-центр25 лютого 2019, 08:02

Минулоріч в області капітально відремонтовано 14 котелень

Про це повідомив директор Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Віталій Сурай.

На території області здійснюють господарську діяльність із теплопостачання 39 ліцензіатів Луганської обласної державної адміністрації. Вони займаються виробництвом теплової енергії, транспортуванням її магістральними і місцевими (розподільчими) тепловими мережами та постачанням теплової енергії.

Серед них вісім комунальних підприємств та одне державне, що надають послуги з теплопостачання та мають на балансі 85 котелень.

Для зниження споживання природного газу, а також переведення котелень на альтернативні види палива розроблено заходи, згідно з якими у 2018 році проведено капітальний ремонт та реконструкцію 14 котелень, капітальний ремонт та заміну п’яти котлів, заміну 12,9 км аварійних і ветхих теплових мереж.

Як зазначив Віталій Сурай, водопостачанням та водовідведенням на Луганщині займаються три ліцензіати НКРЕКП та 17 ліцензіатів обласної державної адміністрації (вид господарської діяльності – централізоване водопостачання та/або водовідведення).

Ці послуги надають дев’ять основних комунальних спеціалізованих підприємств, які мають на балансі 449 свердловин, понад 2000 км водопровідних та 880 км каналізаційних мереж.

Для економії енергоресурсів, а також забезпечення населення якісною питною водою у 2018 році відремонтовано та замінено 138,8 км водопровідних та 48,1 км каналізаційних мереж, а також підготовлено 103 водопровідних насосних станцій та 84 каналізаційних.