Прес-центр10 вересня 2018, 16:09

Місцева влада разом з «Азотом» має відновити водогін від Сіверського Дінця до озера Чисте

На цьому наголосив заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко.

Варіанти наповнення та підтримки озер Чисте та Паркове розглянули на нараді представники облдержадміністрації, міського управління житлово-комунального господарства, а також ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот».

Як відзначив Геннадій Іваненко, рік тому на першому засіданні щодо допомоги місту у благоустрої цих водоймищ та прилеглих територій було зазначено, що основною задачею є забезпечення цих озер водою. Але до теперішнього часу питання не вирішене.

Нагадаємо, що останнім часом озеро Паркове підпитувалось виключно з міського водоканалу за бюджетні кошти. Тож, оптимальним варіантом є включення у роботу існуючої артезіанської свердловини та буріння додаткових, які повинні функціонувати постійно.

Озеро Чисте до 2006 року наповнювалося через трубопровід річної води з «Азоту». Потім була облаштована артезіанська свердловина, вода з якої підживлювала озеро. Але через несвоєчасну сплату за електроенергію подачу води кілька разів зупиняли.

Проте, цей захід здатен лише підтримувати необхідний рівень води. Для підняття рівня потрібно вода з річки Сіверський Донець або інших джерел підземних вод.

Геннадій Іваненко зауважив, що наразі місцевій владі слід щомісяця проводити спостереження за рівнем води у озері Паркове після відновлення роботи свердловини та розглянути необхідність розробки та буріння додаткових свердловин для підтримки рівня води у озері Паркове.

Також спільно з «Азотом» – здійснити заходи щодо відновлення водогону від річки Сіверський Донець до озера Чисте.