Прес-центр13 грудня 2018, 10:12

Місцеві бюджети Луганщини отримали понад 14 мільйонів соціальної допомоги на дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування

З державного бюджету надійшла субвенція на виплату державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

На сьогодні до обласного бюджету надійшло 14.344,3 тис. гривень вищезазначеної субвенції, яка в повному обсязі профінансована на рахунки відповідних місцевих бюджетів.

Загалом Законом України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» місцевим бюджетам Луганської області передбачена субвенція в обсязі 16.549,7 тис. гривень.

Вона спрямовується на надання державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім'ях за принципом «гроші ходять за дитиною», а також здійснення видатків на сплату єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за батьків-вихователів і прийомних батьків.

Розподіл субвенції між бюджетами міст обласного значення та районними бюджетами, які заходяться на підконтрольній українській владі території, здійснено відповідно до розрахункової потреби по функціонуючих дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім'ях станом на 31.12.2017 та тих, що планується створити у 2018 році, за даними Служби у справах дітей, та затверджено розпорядженням голови обласної державної адміністрації – керівника  обласної військово-цивільної адміністрації від 21.12.2017 № 929.