Прес-центр30 травня 2019, 11:05

Місцеві бюджети Луганської області отримали майже 5 мільйонів субвенції на підвищення якості освіти

У травні місцеві бюджети області отримали з державного бюджету субвенцію на реалізацію заходів, спрямованих на підвищення якості освіти, в сумі 4.817,7 тис. гривень.

Гроші спрямовані на придбання персональних комп’ютерів (3.104,6 тис. гривень) та послуг з доступу до Інтернету закладів загальної середньої освіти (1.713,1 тис. гривень).

Нагадаємо, що згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 03.04.2019 № 319 обласному бюджету Луганщини передбачена субвенція з державного бюджету на реалізацію заходів, спрямованих на підвищення якості освіти, в обсязі 24.088,8 тис. гривень.

З них передбачено придбання:

- шкільних автобусів, у тому числі обладнаних місцями для дітей з особливими освітніми потребами, – 5.843,9 тис. гривень;

- спеціальних автомобілів, призначених для надання додаткових психолого-педагогічних, корекційно-розвиткових послуг працівниками інклюзивно-ресурсного центру – 2.011,5 тис. гривень;

- персональних комп’ютерів – 3.104,6 тис. гривень;

- послуг з доступу до Інтернету закладів загальної середньої освіти – 13.128,8 тис. гривень.

Постановою передбачено, що придбання шкільних автобусів, персональних комп’ютерів для закладів освіти та спеціальних автомобілів, призначених для надання додаткових психолого-педагогічних, корекційно-розвиткових послуг працівниками інклюзивно-ресурсного центру, та їх доставка здійснюються на засадах співфінансування.

Міста повинні докласти не менше 30 % власних коштів, райони і  ОТГ – не менше 10 %, а населені пункти на лінії розмежування – лише 5 %. 

Забезпечення закладів освіти персональними комп’ютерами у загальній сумі 3.104,6 тис. гривень здійснено у такій черговості:

1) для опорних закладів та закладів освіти із кількістю учнів 100 та більше, які не мають персональних комп’ютерів;

2) закладів освіти із кількістю учнів менше 100, які не мають персональних комп’ютерів.

За рахунок субвенції на придбання послуг з доступу до Інтернету закладів освіти здійснюються видатки на придбання послуг з доступу до Інтернету закладів освіти та придбання мережевого обладнання (комутаторів, роутерів, тощо).