Прес-центр21 листопада 2019, 10:11

Місцеві бюджети області отримали понад 14 мільйонів на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних форм виховання та дітям-сиротам

Урядом вживаються заходи, спрямовані на зменшення ризиків потрапляння дітей в інтернатні заклади та забезпечення житлом осіб із числа дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

Так, постановою Кабінету Міністрів України від 15 листопада 2017 року № 877 затверджений Порядок та умови надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво/капітальний ремонт/реконструкцію малих групових будинків, будинків підтриманого проживання, будівництво/придбання житла для дитячих будинків сімейного типу, соціального житла для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, виготовлення проектно-кошторисної документації.

Для місцевих бюджетів Луганської області на 2019 рік затверджені бюджетні призначення цієї субвенції в обсязі 15.260,2 тис. гривень, з яких вже надійшло та перераховано до бюджетів міст, районів та об’єднаних територіальних громад  14.138,9 тис. гривень.