Прес-центр2 cічня 2019, 12:01

Місцеві бюджети отримали майже два мільйони на виплату грошової компенсації за житло для сімей окремих категорій учасників АТО

Наприкінці грудня 2018 року отримано з держбюджету та перераховано міським та районному бюджетам субвенцію на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для ряду категорій.

Відповідні кошти з державного бюджету отримані в сумі 1902,2 тис. гривень.

З них до Рубіжного надійшло 630,3 тис. гривень, до Сєвєродонецька – 654,1 тис. гривень, до Старобільського району – 617,8 тис. гривень, що становить 100,0 % від планових показників.

Ця субвенція призначена для сімей загиблих осіб, визначених абзацами 5-8 пункту 1 статті 10 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», для осіб з інвалідністю І-ІІ групи, яка настала внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, одержаних під час безпосередньої участі в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, визначених пунктами 11-14 частини другої статті 7 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», та які потребують поліпшення житлових умов.