Прес-центр12 липня 2017, 16:07

Місцеві бюджети отримали з держбюджету субвенцію на допомогу для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

Законом України «Про Державний бюджет України на 2017 рік» місцевим бюджетам Луганської області передбачена субвенція з державного бюджету в обсязі 14 021,9 тис. грн.

Станом на 11 липня 2017 року з державного бюджету до обласного бюджету надійшло 7 873,2 тис. грн вищезазначеної субвенції, яка в повному обсязі профінансована на рахунки відповідних  місцевих  бюджетів області.

Нагадаємо, що зазначена субвенція спрямована на надання державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім'ях за принципом «гроші ходять за дитиною», оплату послуг із здійснення патронату над дитиною та виплату соціальної допомоги на утримання дитини в сім'ї патронатного вихователя.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України розподіл коштів здійснюється між бюджетами міст обласного значення та районними бюджетами, які заходяться на підконтрольній Україні території, здійснено відповідно до розрахункової потреби по функціонуючих дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім'ях станом на 31 грудня 2016 року, та тих, що планується створити у 2017 році.