Прес-центр13 лютого 2019, 11:02

Місцеві бюджети отримали з держбюджету субвенцію на відшкодування вартості лікарських засобів для лікування окремих захворювань

Законом України «Про Державний бюджет України на 2019 рік» місцевим бюджетам Луганської області передбачена субвенція з державного бюджету на відшкодування вартості лікарських засобів для лікування окремих захворювань в обсязі 4 480,0 тис. гривень.

Станом на лютий із державного бюджету до обласного надійшло 2.986.6 тис. гривень вищезазначеної субвенції, яка в повному обсязі профінансована на рахунки відповідних місцевих бюджетів області.

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 10.03.2017 року № 181 «Про затвердження Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на відшкодування вартості лікарських засобів для лікування окремих захворювань» та пропозицій Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації здійснено розподіл зазначеної субвенції між бюджетами міст обласного значення та районними бюджетами на підставі статистичних даних про кількість осіб, що страждають на серцево-судинні захворювання, цукровий діабет II типу, бронхіальну астму, який затверджено розпорядженням голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 20.12.2018 № 1037.

Відповідно до затвердженого Кабінетом Міністрів України Порядку зазначена субвенція спрямовується на відшкодування вартості лікарських засобів під час амбулаторного лікування осіб, що страждають на серцево-судинні захворювання, цукровий діабет II типу, бронхіальну астму, за переліком міжнародних непатентованих назв лікарських засобів, зазначених у додатку до постанови Кабінету Міністрів України від 09.11.2016 р № 863.