Прес-центр15 травня 2017, 11:05

Місцеві бюджети отримали з держбюджету субвенцію на виплату соцдопомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

Законом України «Про Державний бюджет України на 2017 рік» місцевим бюджетам Луганської області передбачена субвенція з держбюджету на виплату державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях за принципом «гроші ходять за дитиною», оплату послуг із здійснення патронату над дитиною та виплату соціальної допомоги на утримання дитини в сім’ї патронатного вихователя в обсязі 14.021,9 тис. грн.

Зазначена субвенція також спрямовується на здійснення видатків на сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за батьків-вихователів і прийомних батьків.

Станом на 12 травня поточного року з державного бюджету до обласного бюджету надійшло 5.649,0 тис. грн вищезазначеної субвенції, яка в повному обсязі профінансована на рахунки відповідних місцевих бюджетів області.

У травні надійшло субвенції в сумі 1.608,9 тис. грн, з яких 484,0 тис. грн спрямовано дитячому будинку сімейного типу Федорових після його переміщення з Лутугинського району на підконтрольну українській владі територію Станично-Луганського району з метою погашення заборгованості з належних виплат державної соціальної допомоги за період його перебування на непідконтрольній території з 1 серпня 2014 року по 13 жовтня 2016 року.