Прес-центр17 липня 2017, 09:07

Мистецтвознавців привітало Закарпаття

У липні 20 учнів – учасників конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН – приймав Ужгород у літній науковій школі з мистецтвознавства.

Луганську область представляла неодноразова переможниця різноманітних конкурсів, учениця 11 класу Попаснянської гімназії № 20 Маргарита Рубаненко.

Програма школи була наповнена лекціями про закарпатське декоративно-ужиткове мистецтво, майстер-класами з китайського живопису гохуа, орігамі, гончарним мистецтвом, заняттями з хореографії та розвитку комунікативних навичок і навчально-пізнавальними екскурсіями.

Протягом тижня учасники школи відвідали майстер-класи з живопису – МАНівці малювали людське обличчя і знайомилися з технікою гохуа, у якій зображення наносять на шовк або папір тушшю і водяними фарбами, спробували себе в граттажі – створенні шляхом нанесення гострим інструментом контурів на папір чи картон, що залиті тушшю або чорною гуашшю. Доторкнутися до ще одного виду східного мистецтва школярі мали нагоду у майстер-класі з орігамі. 

Ознайомили учнів також з хореографією та піснями Закарпаття. Закріпити теорію про живопис учасники школи мали змогу екскурсіями до художнього музею імені Йосипа Бокшая. Побували школярі в Ужгородському, Мукачівському, Чинадіївському замках та у Палаці Шенборнів.