Прес-центр22 липня 2021, 13:07

«Місто вільне – живіть спокійно! Колись ми скажемо ці слова й у Луганську», – Сергій Гайдай привітав сєвєродончан з 7-ю річницею визволення міста від незаконних збройних формувань

Вже за традицією біля пам’ятника генерал-майору Національної гвардії України Олександру Радієвському,  під командуванням якого бійці Криворізької бригади Національної гвардії України звільнили Сєвєродонецьк від російських найманців, відбулись  урочистості з нагоди 7-ї річниці визволення міста від незаконних військових формувань.

«Сьогодні, переглядаючи стрічку новин у Фейсбуці, натикнувся на допис Ірини Болткової: «Місто вільне – живіть спокійно! – це найкращі слова в світі, які я почула 22 липня 2014 року».  Це дійсно головні слова і я впевнений, що колись ми скажемо їх у Луганську», – звернувся Сергій Гайдай до учасників мітингу.

За мужність та героїзм, вірність воїнській присязі та з нагоди 7-ї річниці визволення Сєвєродонецька від НЗФ грамотами Сєвєродонецької військово-цивільної адміністрації було нагороджено захисників міста, які наразі охороняють його спокій, працюючи у лавах Національної поліції України – Вадима Колгана, Юрія Пасічника та Андрія Решетнякова.

До сєвєродончан, громадськості, військових та учасників тих подій звернулися духовні лідери – Єпископ Луганський та Старобільський Лаврентій та благочинний Рубіжанського округу архімандрит Мелетій.

Учасники заходу вшанували пам’ять загиблих захисників незалежності України хвилиною мовчання.