Прес-центр5 вересня 2022, 09:09

Митці Луганщини та Рівненщини представили себе на фестивалі української народної іграшки та гри

У Рівному відбувся обласний фестиваль української народної іграшки та гри. Вперше за межами Луганщини.

До повномасштабного вторгнення рф фестиваль відбувався на Кремінській землі. Гості з різних куточків країни збиралися на березі річки Красної і поринали у неповторний світ розмаїття української культури.

Росія позбавила можливості відзначати його разом на Луганщині, але ніхто не змусить митців та інших жителів регіону відмовитися від своїх традицій та звичаїв.

«Від Луганщини до Рівненщини! Україна - незалежна, нероздільна та нескорена! Український народ непереможний!» - під таким гаслом 4 вересня відбувся фестиваль народної іграшки та гри у Рівному.

Через війну Рівненщина стала прихистком для багатьох переселенців з Луганської області, зокрема, Кремінної. Тож, цей захід не тільки сприяв розвитку та популяризації народних цінностей, а й дозволив переселенцям з Луганщини відчути підтримку на новому місці.

В «Етносаду», що на території Рівненського обласного центру народної творчості, зібралися численні гості свята, учасники творчих колективів та об’єднань.

Мистецький захід проводився на кількох локаціях, де відбувалися майстер-класи із виготовлення ляльок-мотанок та плетіння вінків, була облаштована фотозона, працювали виставки та ярмарка-продаж виробів декоративно-ужиткового мистецтва.

Протягом 4 вересня гості змогли відчути велич українських традицій, а Луганщина поділилася особливостями власної культури та вразила місцевих мешканців своїми талантами.

Організаторами свята виступили Рівненський обласний центр народної творчості, Луганський обласний центр народної творчості, Рівненська обласна наукова бібліотека, Луганська обласна наукова бібліотека, управління культури та туризму Рівненської облдержадміністрації, управління культури, національностей, релігій та туризму Луганської облдержадміністрації, Кремінська міська військова адміністрація.