Прес-центр24 вересня 2021, 14:09

Міжнародні COVID-сертифікати можна згенерувати на порталі «Дія»

Відсьогодні на порталі «Дія» можна згенерувати міжнародний COVID-сертифікат про вакцинацію.

Для цього потрібен буде лише електронний підпис. Діяти COVID-сертифікат буде 365 днів.

Уже майже мільйон українців згенерували свої міжнародні COVID-сертифікати в застосунку «Дія». Тепер згенерувати сертифікат можна і на порталі «Дія». Тож, українці, що не мають ID-картки або закордонного біометричного паспорта, або Дія.Підпису, зможуть отримати сертифікат та подорожувати з ним.

Згенерувати COVID-сертифікат можна буде в декілька кліків. Потрібно авторизуватися на порталі Дія. Вибрати послугу «Згенерувати COVID-сертифікат». Підписати кваліфікованим електронним підписом заяву на отримання сертифіката, якою ви дозволяєте ЕСОЗ передати Дії медичні дані для COVID-сертифіката. Для підпису на порталі можна скористатися як Дія.Підписом, який ви згенерували в застосунку «Дія», так і будь-яким іншим електронним підписом.

Після отримання вашого підпису під Повідомленням про згоду надати медичні дані Дія надсилає запит в Електронну систему охорони здоров’я і формується сертифікат у форматі PDF. Ви можете його роздрукувати або просто зберегти файл на телефоні чи іншому пристрої та демонструвати QR-код з екрана.

Як згенерувати міжнародний COVID-сертифікат із порталу Дія, дивіться у відео: https://youtu.be/n9Xh1Ablqaw.

За інформацією Міністерства цифрової трансформації України