Прес-центр3 серпня 2021, 17:08

Міжнародні партнери сприятимуть розвитку соціального транспорту на прифронтовій території

Перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов провів зустріч із з представниками Управління ООН з координації гуманітарних справ в Україні з обговорення питань реалізації проєктів, пов’язаних з перевезенням мешканців населених пунктів уздовж лінії розмежування.

У вітальному слові Олексій Смирнов подякував членам делегації за підтримку і співпрацю з урядовими та громадськими організаціями. Координатор Кластеру з питань захисту Ракель Трабазо, що доєдналася до обговорення онлайн, озвучила необхідність сприяти відновленню пасажирського сполучення з населеними пунктами вздовж лінії розмежування.

Саме для цього міжнародна організація провела тендер на надання послуг соціального пасажирського перевезення.

За підсумком торгів БО БФ «АДРА Україна» та ГО «Проліска» виграли право надавати транспортні послуги на 22 напрямках протягом року.

За інформацією Департаменту розвитку, утримання мережі автомобільних доріг області, промисловості, транспорту ОДА, на території області налічується близько 20 малих населених пунктів, де з різних причин відсутнє регулярне автобусне сполучення. Особливо гострою ця проблема є для населених пунктів, розташованих вздовж лінії розмежування. Значний відтік населення, погіршення стану доріг стали причиною відмови пасажирських автомобільних перевізників від обслуговування цих сіл та селищ. Люди не мають можливості  відвідати заклади охорони здоров’я, соціального захисту населення, державні та фінансові установи тощо, що призводить до загострення гуманітарної ситуації.