Прес-центр19 липня 2021, 14:07

Міжнародний Комітет Червоного Хреста долучиться до реконструкції мереж водопостачання на лінії розмежування в Луганській області

Заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Вячеслав Шаповалов провів зустріч із координатором програм водопостачання та забезпечення житлових умов Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні Майклом Шерінгом. У переговорах взяв участь директор Департаменту житлово-комунального господарства Луганської облдержадміністрації Віталій Сурай.

На зустрічі сторони обговорили питання партнерства щодо відбудови об’єктів та мереж централізованого водопостачання у населених пунктах Луганської області.

Так, у ході зустрічі МКЧХ висловило готовність до співпраці і вже цьогоріч можуть приступити до проведення робіт з реконструкції та відновлення в Нижньотеплівській сільській територіальній громаді, яка знаходиться безпосередньо на лінії розмежування. Зокрема, буде проведено реконструкцію мереж водопостачання в селах Нижньотепле і Артема, а також буріння свердловин, придбання і монтаж водонапірної башти «Рожновського».

Загальна сума робіт – 6,1 млн грн.

«Робота з відбудови об’єктів водопостачання є дуже важливим кроком. У партнерстві з МКЧХ ми надамо людям, які через військову агресію Рф були позбавлені елементарних базових потреб, можливість врешті користуватися якісною водою. Це вже не перший і не останній проєкт Мінреінтеграції з партнерами, який направлений на забезпечення життєдіяльності наших громадян, які потерпають через дії агресора», – зазначив Вячеслав Шаповалов.

За інформацією Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України