Прес-центр4 серпня 2021, 16:08

Моє завдання – зробити найкращий центр в області для реабілітації та лікування дітей, – Сергій Гайдай

Про це під час особистого прийому заявив голова облдержадміністрації батьківській спільноті, чиї діти з хворобою опорно-рухового апарату навчаються в Рубіжанській обласній санаторній школі.

«Моє завдання – не забрати цю будівлю, а зробити найкращий центр в області для реабілітації та лікування дітей, – пояснює Сергій Гайдай. – Ми хочемо перенести Луганський обласний центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Відродження» та зробити ще більш сучасний розвинутий та інноваційний заклад, де надаватимуться усі необхідні послуги не тільки дітям з інвалідністю, але й вашим дітям, які мають хворобу хребта. Там буде знаходитись якісне спеціалізоване медичне обладнання, що тільки прискорить процес їх одужання. Ми готові вкласти туди гроші».

А поки будівництво такого сучасного закладу знаходиться в пріоритетних планах очільника області, він запропонував відвідати Старобільську обласну фізіотерапевтичну лікарню, що надає висококваліфіковану фізіотерапевтичну допомогу населенню області.

Також батьки повідомили Сергієві Гайдаю, що їх дітям, які вже з 1 вересня повинні навчатися, відмовлено в зарахуванні в деяких загальноосвітніх школах у зв’язку із заповнюваністю класів. Натомість було запропоновано звернутися до Кремінської обласної спеціальної школи або Рубіжанської обласної спеціальної школи «Кришталик». Розуміючи, що в цих навчальних закладах знаходяться діти з ДЦП та порушенням зорової функції, батьки були обурені, бо там зовсім інша спеціалізована програма навчання, а їх діти мають вчитися за освітньою програмою згідно з вимогами МОН.

Cергій Гайдай пообіцяв розібратися з цим питанням, а також з працевлаштуванням персоналу.