Прес-центр2 червня 2017, 10:06

Молитва за Україну зібрала 7000 учасників

Національний день молитви за Україну пройшов 27 травня у столичному Палаці спорту. Молитовне єднання відбулося за участі близько семи тисяч присутніх, до яких долучилися багато охочих через пряму трансляцію та особистий піст і молитву.

Захід тривав понад три години і мав на меті об’єднати сили в молитві за Україну усіх християнських конфесій. Учасники спільної молитви переконані, що Бог хоче бачити нашу країну вільною і неподільною, правовою і демократичною, з економічним розвитком і духовним відродженням.

Згідно з декларацією заходу, християни представлених конфесій переконані, що нинішні проблеми Україна не здатна вирішити лише політичним, військовим чи дипломатичним шляхами, однак усі кризи в країні можна вирішити силою спільної молитви. Молитви, що постійна і тривала, що супроводжувана вірою і лунає до Бога в смиренні й упокоренні з уст усього народу.

Від імені Президента України учасників Національного дня молитви привітав Юрій Богуцький, його радник. Він зауважив: «Нині особливо гостро відчувається потреба в єдності заради миру, свободи, гідного майбутнього. Духовне єднання нашого народу у спільній молитві за Україну сприяє торжеству справедливості, розвитку демократії прав і свобод громадян».

Уповноважені представники православного, католицького та протестантського віросповідання звершували молитви благання і прохання за свою країну. У загальному переліку гострих молитовних потреб такі: припинення військової агресії, відновлення територіальної цілісності України, богобійність і мудрість для нинішніх і майбутніх політиків, виведення країни із кризи, підняття моралі та духовних цінностей у всіх сферах суспільства, зміцнення інституту сім’ї та багато інших.

Окрім молитов, які проголошували глави церков і релігійні лідери, лунали молитви музично-хорові, сольні та оркестрові. З великим натхненням і високим фаховим рівнем було представлено музично-творчий супровід заходу. Диригентами і організаторами цієї ланки були Олександр Крещук, Олександр Корчевний, Олексій Баженов і Карина Євтушок.

Слово до учасників мав гість із Великобританії, євангеліст Девід Гордон Хасавей. Він закликав вірити у чудеса, які Бог хоче звершувати в Україні і через Україну в інших країнах світу. Він підкреслив: «Сьогоднішня подія — це велике чудо, бо немає жодної західної так званої християнської країни, де можна скликати усіх християн, і де можна було б задля спільної молитви зламати конфесійні бар’єри. Ми тут зійшлися на основі двох речей: ми віримо у силу Слова Божого і віримо, що рятівна сила приходить тільки через Ісуса Христа».

Заключним акордом вечора стала загальна молитва благословення для українського народу, яку звершили усі служителі, що взяли участь у заході.