Прес-центр21 грудня 2016, 17:12

Молодь Луганщини активно долучається до всеукраїнських заходів, спрямованих на національно-патріотичне виховання

Перший місяць зими видався насиченим на масштабні заходи з національно-патріотичного виховання, до яких активно приєднались і жителі Луганщини.

Так, днями студенти Сєвєродонецького хіміко-механічного технікуму Владислав Новожилов та Олександр Бєляєв повернулися зі Всеукраїнського семінару-тренінгу, присвяченого формуванню патріотичної свідомості молоді «Єдиних духом справи єднають».

Захід відбувався у Чернігові, де протягом трьох днів учасники проходили тренінги «Патріотизм як цінність і основа єдності нації», «Справи, які єднають», «Пошук ресурсу для реалізації національно-патріотичної проектів: залучаємо до співпраці донорські організації».

Крім цього, присутні ознайомилися з роботою Єдиного волонтерського центру, Центру психолого-соціальної допомоги «Ресурс», а також відвідали навчальний центр Сухопутних військ Збройних сил України «Десна», зустрілися з учасниками мистецького десанту Молодіжного театру.

Своїми враженням від поїздки у Вінницю, де пройшла Міжнародна акція, спрямована на забезпечення активної участі молоді та представників міжнародних і українських молодіжних організацій у житті суспільства «Мультикультурний діалог молоді», поділилася студентка Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля Аліна Насонова.

«Дуже цікаво брати участь в таких масштабних заходах. Я отримала цінний досвід, познайомилася з новими друзями та почерпнула для себе нові ідеї, які хочу втілити на території Луганщини», – розповіла Аліна.

До акції долучилися 35 молодих людей із різних країн та різних областей України, які у форматі «живої бібліотеки», дізнавалися про доступність та без бар’єрне середовище, проектний менеджмент, а також налагоджували діалог у мультикультурному середовищі та обмінювалися досвідом.

З цього приводу заступник начальника управління молоді та спорту облдержадміністрації Євгенія Ратіхіна зазначила: «Приємно, що молоді люди нашої області не стоять осторонь, а активно беруть участь у всеукраїнських акціях. Це не тільки цікаво, а й корисно для самих луганчан, бо нові знання зайвими не бувають. Впевнена, отриманий досвід студенти втілять у проекти, спрямовані на розбудову Луганщини».

Організатори зазначених заходів  –  Міністерство молоді та спорту України спільно з Департаментом сім’ї, молоді та спорту Чернігівської облдержадміністрації та Департаментом соціальної та молодіжної політики Вінницької облдержадміністрації.