Прес-центр28 травня 2019, 15:05

Молодь Луганщини відвідала Харківщину аби обмінятися досвідом

З 17 по 19 травня у селищі Караван, що на Харківщині, відбулось всеукраїнське таборування «Слобожанське свято весни 2019». 

До заходу долучились близько 230 учасників, у тому числі понад 45 молодих людей з області.

У ході таборування представники Луганщини активно підтримували колег, допомагали новачкам та ділились своїм досвідом з молодими пластунами.

В.о. директора Луганського обласного молодіжного центру Оксана Варава зазначила, що кожен рік пластуни Луганської області долучаються до Слобожанського свята, обмінюються досвідом та допомагають Харківським колегам розвивати скаутський рух. Наша молодь на власному прикладі допомагає активістам з інших областей.

Програма Свята містила безліч цікавих майстер-класів, спортивних змагань, флешмобів, а саме: ватра знайомств; змагання з легкої атлетики; змагання з волейболу та стрільби з лука; орієнтування на місцевості; майстер-клас з гопака; в’язання вузлів; виготовлення брами та тотемів; літературна зустріч з українським письменником Любомиром Дерешем; спільні співи з пластункою-співачкою Оксаною Мухою (переможницею проекту «Голос Країни»); танцювальний флешмоб з виїздом до міста Харків.

Зазначимо, що мета цього заходу – сприяння формуванню громадянської позиції, почуттю особистої гідності і національно-патріотичного виховання молоді, зацікавлення історією пласту.

Участь юних жителів області у святі відбулася за сприяння Луганського обласного центру підтримки молодіжних ініціатив та соціальних досліджень спільно з ГО «Станиця Сєвєродонецьк Пласту – Національна скаутська організація України».