Прес-центр9 жовтня 2017, 17:10

Молоді люди мають бути агентами змін у сучасній Україні, - зустріч молоді з заступником Міністра молоді та спорту

Сьогодні на Луганщину завітав заступник Міністра молоді та спорту України  Олександр Ярема, де у форматі відкритої дискусії зустрівся та поспілкувався зі студентськими активістами і представниками молодіжних організацій області.

Також на заході були присутні заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик та начальник управління молоді та спорту ОДА Антон Волохов.

 «Незважаючи на складну ситуацію в області, молодь дуже активна, –  зауважила Ольга Лішик. –  Сьогодні триває обговорення відкриття більшого молодіжного центру, який був би максимально комфортним і вільним для доступу, спілкування та реалізації ідей та ініціатив нашої молоді».

У свою чергу, Олександр Ярема зазначив, що для Міністерства молоді та спорту України головним завданням є впровадження та реалізація нових проектів та відкритих конкурсів, дитячих та молодіжних заходів. «Молоді люди повинні бути агентами змін та учасниками процесів прийняття рішень на різних рівнях», – зазначив заступник Міністра.

Доказом цього є реалізація  Міністерством «Пакту заради молоді-2020», який спрямований на створені робочих місць, програм стажувань та на розвиток партнерства між бізнесом та освітою.

 «І вже є перші вагомі результати його впровадження. Так, на сьогодні в Україні створено 11,5 тисяч робочих місць та 300 партнерств. Тому для нас є дуже важливим, щоб ці ініціативи розвивалися на регіональному рівні», – підкреслив Олександр Ярема.

У ході жвавої бесіди учасники зустрічі обговорили діяльність найактивніших організацій громадянського суспільства, про те, як працює громадський бюджет на практиці, як взаємодіють органи місцевого самоврядування та громадяни у об’єднаних громадах тощо.

Крім цього, сьогодні заступник Міністра молоді та спорту України прийняв участь у засідані регіонального «круглого столу» за темою «Обговорення законопроекту про Національний фонд розвитку громадянського суспільства» та відвідав КУ «Луганський обласний фізкультурний центр «Олімп».