Прес-центр11 листопада 2016, 15:11

МОН: Освітяни, студенти та науковці можуть пройти безкоштовні курси англійської мови за інноваційною технологією

Міністерство освіти і науки України та Соціальний проект «Lingva.Skills» пропонують освітянам, студентам та науковцям пройти безкоштовні курси англійської мови за інноваційною технологією. 

3 листопада 2016 р. в Укрінформі відбулась прес-конференція, на якій була презентована он-лайн платформа з вивчення іноземних мов - «Lingva.Skills». За словами авторів проекту, специфіка запропонованої методики полягає в активному використанні мови та постійному тренуванні як вже засвоєного раніше матеріалу, так і нового з урахуванням психологічних аспектів навчання. 

Як відзначив Перший заступник Міністра освіти і науки Володимир Ковтунець,  співпраця відомства і проекту відбувається в рамках року англійської мови, але не обмежується короткостроковими завданнями. Він зазначив, що вільне володіння однією з іноземних мов має стати освітнім стандартом.

«Міністерство твердо стоїть на позиції, що мовна кваліфікація, рівень мовної грамотності в іноземних мовах – повинні стати обов`язковим елементом освітніх стандартів, елементом освітньої кваліфікації», – запевнив Володимир Ковтунець. На його думку, випускники третього рівня освіти – аспіранти - повинні володіти принаймні англійською мовою не нижче рівня В2. 

Нагадаємо, що навчання у проекті безкоштовне. Для участі в ньому потрібно сформувати колективну заявку від організації та подати дані про всіх бажаючих навчатися. Таким чином, зареєструватися у проекті може колектив будь-якої школи, освітньої чи наукової установи. Навчатися можна в будь-який час. Зараз можна пройти рівні  А1 – А2. З нового року будуть доступні рівні В1 и В2. Крім того, за словами розробників, зараз опрацьовується можливість впровадження вивчення за допомогою проекту інших іноземних мов. 

Автори проекту також розглядають можливість впровадити змішану форму навчання (blended learning). Так, вже зараз найкращі студенти Lingva.Skills можуть поєднувати он-лайн і оф-лайн форми навчання з англійської мови в Київському національному університеті Тараса Шевченка.

Проректор Київського національного університету ім. Т. Шевченка Петро Бех повідомив, що  університет ініціював створення робочої групи та проведення всеукраїнської конференції за участю представників ВНЗ щодо запровадження змішаного навчання (blended learning) англійській мові для студентів з використанням технології «Lingva.Skills». Конференція відбудеться 18 листопада 2016 року. Більш детальна інформація щодо участі у конференції за посиланням: http://mon.gov.ua/usi-novivni/povidomlennya/2016/11/02/naukovo-praktichn...

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=249460569&cat_id...