Прес-центр30 вересня 2016, 09:09

Моніторингова місія МІП провела аналіз стану функціонування українського мовлення у місті Гірське на Луганщині

Моніторингова місія Міністерства інформаційної політики України провела аналіз стану функціонування українського мовлення в місті Гірське на Луганщині.
Секретар Гірської міської ради Попаснянського району Тетяна Пєнкіна зазначає, що жителі дивляться українське телебачення через «Т2», яке включає близько 30 українських телеканалів, супутник, а там, де багатоповерхівки, є кабельне ТБ. Вона також зауважила, що Гірське – місто, де є найбільша кількість вивішених українських стягів на будівлях.
«Місто є патріотичним та, хоч і знаходиться поруч з лінією зіткнення, достатньо доступне в інформаційному плані», - зауважила секретар.
Олександр Бригинець, радник Міністра з питань відновлення мовлення в зоні АТО, народний депутат України, передає: «Незважаючи на проблеми з попаснянською телевежею, яку неможливо поновити в повному обсязі, бо вона фактично знаходиться на лінії фронту, спільними зусиллями МІП, Концерну РРТ в рамках роботи Комісії з відновлення мовлення, передавачі на інших вежах було перелаштовано так, що в місті є чимало українських ефірних телеканалів. До того ж у багатоповерхівках працюють кабельні мережі».

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=249361763&cat_id...