Прес-центр18 квітня 2018, 17:04

МТОТ та Уряд Швейцарії розпочали пілотний проект з протимінної діяльності для Луганської та Донецької областей

Міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш та Надзвичайний і Повноважний Посол Швейцарської Конфедерації, пан Ґійом Шойрер підписали Угоду про співпрацю у сфері протимінної діяльності.

Підписання цієї угоди є черговим кроком консолідації зусиль з боку Уряду Швейцарії та Уряду України у сфері протимінної діяльності, що допоможе зберегти життя тисячам українців, які проживають вздовж лінії розмежування, інформує МТОТ.

Проектом передбачено організацію роботи в територіальних громадах Луганської та Донецької областей з метою створення координаційної моделі в громадах під час реалізації заходів з навчання ризикам небезпеки від мін та вибухонебезпечних залишків війни, участі в заходах з гуманітарного розмінування, надання допомоги постраждалим від мін, включаючи реабілітацію та реінтеграцію.

Спільна реалізація Проекту дозволить активізувати можливості всіх учасників протимінної діяльності, включаючи центральну та місцеву владу, громадські організації, місцевих жителів, а також ширше залучати допомогу міжнародних партнерів у сфері протимінної діяльності.