Прес-центр30 жовтня 2018, 11:10

На Луганщині пройшов семінар-нарада щодо передачі комунального майна із спільної власності територіальних громад районів у власність ОТГ

29 жовтня в Центрі розвитку місцевого самоврядування відбулася семінар-нарада щодо передачі комунального майна із спільної власності територіальних громад районів у власність ОТГ. В семінарі прийняли участь представники громад, райдержадміністрацій, керівництво Департаменту комунальної власності, земельних та майнових відносин ОДА, представники Департаменту освіти та науки та Управління культури, національностей та релігій ОДА.

Цей процес тривалий, складний та дуже відповідальний. У ході семінару були висвітлені основні законодавчі норми процесу, галузеві особливості, організаційні питання. В різних громадах Луганщини процес передачі майна триває по різному, крім того, до кінця року з'явиться ще 8 нових ОТГ, тому відбулася жвава дискусія, питання-відповіді, обмін досвідом, надані відповідні методичні рекомендації.

Обласна адміністрація і ЦРМС завжди сприятимуть підвищенню спроможності громад Луганщини, у тому числі, і в управлінні комунальним майном і наданні якісних послуг громадянам.