Прес-центр5 квітня 2019, 09:04

На 100 % до фактичних видатків у 2018 році здійснено розрахунки з місцевими бюджетам Луганщини

Про це повідомлено на засіданні колегії облдержадміністрації. Зокрема, розрахунки з бюджетами міст, районів та ОТГ Луганської області у загальному фонді здійснені наступним чином.

Додаткова дотація з місцевого бюджету на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров'я профінансована в повному обсязі. Касові видатки склали 197,5 млн гривень, або 100 % до затверджених призначень.

Субвенція на виплату допомоги сім`ям з дітьми профінансована в повному обсязі, касові видатки склали 790,4 млн гривень або 73,5 % до затверджених призначень і 100 % до фактичних нарахувань.

Касові видатки субвенції з місцевого бюджету на надання пільг та житлових субсидій населенню на придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету склали 22,8 млн гривень або 99,9 % до затверджених призначень.

Касові видатки субвенції з місцевого бюджету на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату електроенергії, природного газу склали 1 406,7 млн гривень, або 100 % до затверджених призначень.

Субвенція на виплату державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування за принципом «гроші ходять за дитиною» профінансована в повному обсязі, касові видатки склали 14,3 млн гривень або 97,3 % до затверджених призначень і 100 до фактичних нарахувань.

Субвенція на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла для дітей-сиріт та осіб з їх числа затверджені бюджетні призначення склали 15,5 млн гривень, касові видатки – 15,1 млн гривень або 97,6 % до затверджених призначень.

Субвенція на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для окремих категорій населення профінансована та використана в повному обсязі – 4,8 млн гривень. В тому числі для осіб з інвалідністю І-ІІ групи та сімей загиблих осіб, які брали безпосередньо участь в АТО – 3,2 млн гривень, для інвалідів війни III групи та для внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в АТО, – 791,8 тис. гривень, для осіб з інвалідністю І-ІІ групи та сімей загиблих учасників бойових дій на території інших держав – 781,5 тис. гривень.

Субвенція на здійснення переданих видатків у сфері освіти за рахунок коштів освітньої субвенції профінансована в повному обсязі, касові видатки склали 4,6 млн гривень або 100 % до затверджених призначень і 100 % до фактичних видатків.

Субвенція за рахунок залишку коштів освітньої субвенції, що утворився на початок бюджетного періоду, профінансована в повному обсязі, касові видатки склали 17,5 млн гривень або 99,3 % до затверджених призначень і 100 % до фактичних видатків.

Субвенція на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами профінансована у повному обсязі, касові видатки склали 3,8 млн гривень або 75,3 % до затвердженим призначень і 100 % до фактичних видатків.

Субвенція на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа» профінансована у повному обсязі, касові видатки склали 14,5 млн гривень або 95,9 % до затверджених призначень і 100 % до фактичних видатків.

Субвенція з державного бюджету для забезпечення закладів охорони здоров’я витратними матеріалами та  лікарськими засобами для інгаляційної анестезії за 2018 рік профінансована в повному обсязі, касові видатки склали 344,1 тис. гривень або 100 % до плану.

Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на придбання медикаментів та виробів медичного призначення для забезпечення швидкої медичної допомоги за 2018 рік профінансована в повному обсязі, касові видатки склали 2,5 млн гривень або 100 % до плану.

Субвенція на відшкодування вартості лікарських засобів для лікування окремих захворювань профінансована в повному обсязі, касові видатки склали 19,7 млн гривень або 98 % до затверджених призначень і 100 % до фактичних зобов'язань.

Касові видатки субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам зі спеціального фонду на погашення різниці в тарифах склали 5,6 млн гривень, або 79,6 % до затверджених призначень. Зокрема, на послуги з централізованого опалення, постачання гарячої води спрямовано 3,7 млн гривень, послуги з централізованого водопостачання, водовідведення – 1,9 млн гривень.