Прес-центр10 грудня 2019, 15:12

На 24 мільйони гривень отримали пільги на комунальні послуги у безготівковій формі майже 28 тис. жителів Луганщини в листопаді

Про стан реалізації надання в області пільг на житлово-комунальні послуги у грошовій формі на брифінгу журналістам розповіли заступник директора Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації Олена Гарькавець та начальник філії Луганського обласного управління АТ «Ощадбанк» Ірина Бондар.

Так, Олена Гарькавець нагадала, що з 1 жовтня 2019 року в Україні стартувала монетизація пільг на оплату житлово-комунальних послуг. Тож, пільги не скасовуються. Вони автоматично переведені в безготівкову форму. Готівкова – за бажанням пільговика.

У жовтні органами соціального захисту населення області нараховані пільги 27 тисячам осіб на майже 12,5 млн гривень.

У листопаді – майже 28 тис. осіб на 24 мільйони гривень.

У готівковій формі пільги виплачено в повному обсязі на рахунки пільговиків. У жовтні – 226 особам на 145 тис. гривень. У листопаді – 282 особам на 401 тис. гривень.

Для отримання коштів у готівковій формі необхідно було звернутися до органів соціального захисту населення до 15 жовтня для подання заяви на отримання пільг в опалювальний сезон, та до 15 травня – у неопалювальний.

Начальник філії Луганського обласного управління АТ «Ощадбанк» Ірина Бондар зауважила, що виплати у безготівковій формі здійснюються шляхом перерахування коштів на рахунки в АТ «Ощадбанк».

Інформацію про пільги користувачі можуть відслідковувати в особистому кабінеті на сайті цього банку.

Також надаються консультації за телефоном «гарячої лінії» 0-800-210-800.

Перерахування коштів за послуги здійснюється у такій послідовності: постачання теплової енергії, постачання та розподіл природного газу, постачання гарячої води, централізоване водопостачання, централізоване водовідведення, постачання та розподіл електричної енергії, поводження з побутовими відходами, послуги з управління багатоквартирним будинком.