Прес-центр10 травня 2018, 17:05

На 80-річчя області на Луганщині встановлять всеукраїнський рекорд, – брифінг

3 червня виповнюється 80 років від дня утворення Луганщини. Про заплановані обласні заходи, присвячені цій події, сьогодні, 10 травня, на брифінгу для ЗМІ розповіла начальник управлянні культури, національностей та релігій облдержадміністрації Аліна Адамчук.

Вона доповіла, що голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз вже затвердив план заходів щорічного обласного фестивалю «Луганщина – це Україна!»

Тож, основні урочистості до 80-річчя області відбудуться у суботу, 2 червня, в Сєвєродонецьку.

Розпочнеться свято театралізованим виступом Луганського обласного козачого кінного театру з новою програмою «За вільну Україну, за свій коханий край!»

Аліна Адамчук звернула увагу, що 2 червня планується встановлення рекорду України з одночасного виконання вісімдесятьма хореографічними колективами українського танцю з фіксацією у Книзі рекордів України.

Цьогорічним започаткуванням стане і парад шкільних автобусів, оформлених малюнками із зображенням найцікавіших символів і пейзажів кожного району Луганщини.

Для любителів декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва організують обласну виставку майстрів «Невичерпні таланти Луганщини». Аматорські колективи міст та районів області візьмуть участь у фестивальній програмі «Вільні. Щирі. Талановиті».

Крім того, на 80-річчя Луганщини заплановано фінал культурно-мистецької акції «Український формат» за участю ансамблю пісні і танцю «Радани» Луганської обласної філармонії.

На ювілей відбудеться і концерт гурту «БеZМЕЖ».

Начальник управлянні культури, національностей та релігій облдержадміністрації відзначила, що на свято має завітати відома українська співачка, телеведуча, художниця, науковець, громадський діяч, волонтер, радник Міністра культури України Анжеліка Рудницька разом зі своїми колегами.

Для дітей буде організована зона сімейного відпочинку, містечко атракціонів, різноманітні розважальні програми.

Також Аліна Адамчук запросила жителів області відвідати виставку сувенірної продукції переможців конкурсу «Символ Луганщини», пересувну виставку «Люди твої, Луганщина!», обласну виставку творів учнів художніх шкіл із проведенням майстер-класів.