Прес-центр21 грудня 2016, 16:12

На апаратній нараді в облдержадміністрації розглянули питання правової роботи її структурних підрозділів

Відбулася апаратна нарада за участю першого заступника голови облдержадміністрацій Романа Власенка та керівників структурних підрозділів ОДА.

На розгляд присутніх були винесені питання щодо узагальнення правової роботи Луганської обласної державної адміністрації та її структурних підрозділів за 2016 рік та про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження контрактної форми роботи у сфері культури та конкурсної процедури призначення керівників державних та комунальних закладів культури.

Начальник Головного територіального управління юстиції в Луганській області Тетяна Філатова розповіла про планові перевірки структурних підрозділів ОДА з питань правової роботи та правової освіти. Були перевірені проекти наказів, плани роботи, форми розпоряджень. За підсумками перевірок складанні довідки, наданні методичні рекомендації, проведені стажування.

Також з доповіддю виступила начальник управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації Аліна Адамчук. Вона розповіла про проведення конкурсу на посаду директора комунальної установи «Луганський обласний центр навчально-методичної роботи, культурних ініціатив і мистецтва». Крім того, очолюване нею управління підготувало проекти розпоряджень голови облдержадміністрації про внесення змін до установчих документів закладів культури, що є об’єктами спільної власності територіальних громад, щодо запровадження контрактної форми роботи відповідно до вимог чинного законодавства.

Зазначено, що повністю виконали вимоги закону України у Кремінському та Сватівському районах. На стадії виконання Лисичанськ, Сєвєродонецьк та Рубіжне.

Також Аліна Адамчук наголосила, що важливою проблемою залишається питання нестача професійних працівників у закладах культури і мистецтв у деяких районах області.