Прес-центр18 липня 2017, 17:07

На апаратній нараді в облдержадміністрації розглянуто проведення ЗНО у цьому році

Спікером з цієї теми виступила заступник директора Департаменту освіти і науки ОДА Тетяна Ткачова.

Згідно з планом підготовки до ЗНО у вищих навчальних закладах Рубіжного, Сєвєродонецька та Старобільська було створено три консультаційні пункти з питань реєстрації. У пунктах реєстрації абітурієнтам надавалась інформаційно-консультативна допомога з питань проведення реєстрації для участі в зовнішньому оцінюванні, допомога у створенні заяв-реєстраційних карток для осіб, які виявили бажання пройти зовнішнє оцінювання.

У 2017 р. в Луганській області зареєстровано для участі в ЗНО 3894 абітурієнта. З них 3067 випускників цього року, 187 – випускників професійно-технічних навчальних закладів, вищих навчальних закладів І-ІІ ступенів та 640 – випускників минулих років.

На Луганщині створено 22 пункти проведення ЗНО: у Новоайдарі, Попасній та селищі Широкий Станично-Луганського району – по одному, Біловодську, Сватовому – по два, у Лисичанську та Рубіжному – по три, Старобільську – чотири та Сєвєродонецьку – п’ять.

Основна сесія ЗНО-2017 відбувалася з 23 травня по 16 червня 2017 року.

23 травня у тестуванні з української мови та літератури взяли участь 3714 абітурієнтів (95,4 % від кількості зареєстрованих для проходження ЗНО). Роботу пунктів тестування забезпечували 669 педагогічних працівників. 18 пунктів  тестування працювали у Біловодську, Лисичанську, Новоайдарі, Попасній, Рубіжному, Сватовому, Сєвєродонецьку, Старобільську та селищі Широкий Станично-Луганського району.

Зовнішнє незалежне оцінювання знань випускників з математики пройшло 31 травня на 10 пунктах тестування у Новоайдарі, Попасній, Сєвєродонецьку, Старобільську, селищі Широкий Станично-Луганського району. В ньому взяли участь 1889 абітурієнтів (93% від кількості зареєстрованих).

2 червня відбулося ЗНО з історії України, у якому взяли участь 2935 випускників. Явка на пункти склала 94,6%. До роботи на 14 пунктах тестування в Лисичанську, Новоайдарі, Попасній, Сватовому, Сєвєродонецьку, Старобільську, селищі Широкий було залучено 539 педагогів.

Як розказала Тетяна Ткачова з 3 по 12 липня 2017 року проведено додаткову сесію зовнішнього незалежного оцінювання.

Пункт тестування для проведення було створено в середній загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 4 міста Сєвєродонецька Луганської області. Згідно з графіком додаткової сесії ЗНО 3 липня пройшло випробування з української мови і літератури, 4 липня – з англійської та російської мови, 5 липня – з математики, 6 липня – з історії України, 7 липня – з біології, іспанської, німецької та французької мови, 10 липня – з географії, 11 липня – з фізики та 12 липня – з хімії.

Узагальнені результати зовнішнього незалежного оцінювання знань випускників 2017 року обробляються та будуть оприлюднені Донецьким регіональним центром оцінювання якості освіти у серпні 2017 року.