Прес-центр21 листопада 2017, 09:11

На апаратній нараді відзвітували про стан збереження документів Національного архівного фонду

Сьогодні, 21 листопада, відбулась апаратна нарада, яку провів заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

Про хід виконання розпорядження голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 27 грудня 2016 року № 792 та стан забезпечення збереженості документів Національного архівного фонду, документів з кадрових питань (особового складу) в Державному архіві та архівних установах області розповіла директор Державного Архіву Луганської області Катерина Безгинська.    

Вона зазначила, що протягом 2017 року відремонтовано кабінет та архівосховища у Сватівської райдержадміністрації, стелю – у Попаснянської РДА, встановлено пожежну сигналізацію у відділах архіву Лисичанської міської ради.

Виділено додаткові приміщення під архівосховища архівним відділам Марківської РДА і Сєвєродонецької міськради та встановлені додаткові стелажі у Кремінської, Марківської, Новоайдарської, Новопсковської і Троїцької райдержадміністрацій.

Станом на 1 листопада 2017 року, архівними відділами Кремінської, Новоайдарської, Станично-Луганської, Попаснянської райдержадміністрацій та Лисичанської міськради описано 3,9 тисяч одиниць зберігання документів Національного архівного фонду та 1,9 тисяч одиниць зберігання з кадрових питань (особового складу).

Крім цього, Катерина Безгинська під час наради розповіла, що на сьогодні завершили науково-технічне опрацювання документів по 2016 рік включно 10 структурних підрозділів та апарату Луганської облдержадміністрації та 12 – роботу завершують, а також 19 з 37 територіальних підрозділів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та інших установ.

18 установ, підприємств, організацій, зазначену роботу провели частково.  

З 97 установ, підприємств та організацій – джерел комплектування Держархіву 32 здійснили роботу щодо науково-технічного опрацювання документів у повному обсязі, що становить лише 33 % від загальної кількості, 45 – роботу провели частково (46  %) і 20 – роботу не розпочинали (21 %).

У 2017 році схвалено та погоджено описів постійного зберігання і з кадрових питань (особового складу) 12 ліквідованим юридичним особам.

Протягом року підприємствам, установам, організаціям – джерелам комплектування Держархіву надано 1137 консультацій з питань організації науково-технічного опрацювання документів, ведення діловодства та архівної справи.