Прес-центр15 лютого 2017, 11:02

На автодорогах Луганщини ліквідують наслідки негоди

З 14 лютого 2017 року на території Луганщини відзначається значне погіршення погодних умов: сильні снігопади, посилення поривчастого вітру. Звідси  ускладнений рух транспорту.

Найбільш несприятлива ситуація у ніч 15 лютого та на цей час складається на автошляхах у Новопсковському, Білокуракинському, Марківському та Троїцькому районах. Різкий сильний вітер (до 20 м/с) намітає сніг на проїжджу частину й перемети місцями досягають 50-70 см, а подекуди метрової та півтора метрової висоти.

З минулого вечора та дотепер Служба автомобільних доріг у Луганській області у співпраці з ДП «Луганський облавтодор» працюють над ліквідацією негоди. Снігоприбиральна техніка проводить розчищення проїжджої частини.

Для ліквідації негоди в ці дні залучено 98 одиниць техніки.

За словами директора ДП «Луганський облавтодор» Олександра Коротуна дорожники працюють цілодобово та роблять все можливе, щоб забезпечити проїзд дорогами Луганщини.

Так, складна ситуація створилися в ніч у Білокуракінському районі:  через сильний вітер автодороги постійно заметало, висота переметів місцями доходила до 1,5 метра.

Пізно ввечері 14 лютого у «снігову пастку» потрапив автобус «Станиця Луганська – Троїцьке». За допомоги ДСНС, поліції, військовослужбовців автобус витягли, пасажирів евакуювали до смт Білокуракине. Вночі до смт Троїцьке автобус супроводжував трактор Білокуракінського філіалу ДП «Луганський облавтодор».

Станом на ранок 15 лютого загалом проїзд на дорогах Луганщини забезпечено, проте на деяких ділянках – дорогах місцевого значення, – існують затори, тому складнощі з проїздом.

Окрім північних районів, снігоприбиральна техніка цілодобово працює й в інших районах. Ведеться посипка піщаною сумішшю небезпечних ділянок, спусків, підйомів.

Дорожники,  поліцейські,  співробітники ДСНС працюють разом з надання допомоги водіям, які потрапили в скрутну ситуацію, пов’язану з погодними умовами.

За повідомленням Гідрометцентру, з 15-16 лютого 2017 року в Луганській області збережеться холодна та вітряна погода, пориви вітру 15-20 м/с. Можливе потеплення від 0 до +3 градусів тепла, ожеледиця.

Найбільш небезпечні складні погодні умови очікуються у північних районах Луганської області.

Погодні умови пов’язані з випаданням снігу і сильним поривчастим вітром, значно погіршують видимість на автошляхах і сприяють утворенню снігових переметів на відкритих ділянках доріг. Підвищення температури, сніг з дощем призведуть до ожеледиці.

Тому, при погіршенні погодних умов водіям слід бути уважними та обережними за кермом, неухильно дотримуватися правил дорожнього руху, не перевищувати допустиму швидкість і не виконувати ризикованих маневрів. 

Варто відмовитися від поїздок пасажирам з дітьми. Краще попередити виникнення надзвичайних ситуацій!

Важливо не утворювати перешкод для роботи снігоприбиральної техніки;  допомагати дорожникам, поліцейськими та співробітникам ДСНС.

На сайті Укравтодору можна знайти перелік пунктів обігріву і контакти диспетчерів, яким можна повідомити у разі складної ситуації на дорозі. Також на офіційних сторінках у Фейсбук Укравтодору та Компанії «Автомобільні дороги України» оновлюватимуться оперативна інформація щодо стану проїзду та можливі обмеження руху.

Якщо ви потрапили в надзвичайну ситуацію на дорозі, зателефонуйте черговому в вашій області. Вам обов’язково нададуть допомогу! Дзвоніть цілодобово.  Працюють також мобільні телефони.

Запам’ятайте телефони у Луганський області  +380 (64) 524 11 25; +380 (50) 305 16 49.