Прес-центр15 вересня 2022, 08:09

На Бахмутському напрямку знищено ворожий десант, примусово мобілізовані організували у Луганську бунт, окупаційна влада регіону раптово почала стверджувати, що «ситуація під контролем»

Після вдалих наступальних дій ЗСУ на Харківщині і наближення наших військових до адмінмежі Луганщини, представники окупаційної влади після кількаденного мовчання почали поширювати пропагандистські сюжети.

Стверджують, що «ситуація під контролем», зокрема, у Кремінній, Сєвєродонецьку та Лисичанську.

Упродовж декількох останніх місяців безпекова ситуація в них заспокоєння не викликала.

Водночас у Луганську родини мобілізованих влаштували мітинг під стінами військової частини через те, що тих, хто днями ледве живим втік з-під Балаклії, хотіли одразу відправити на інші позиції в так званій «днр». Протестувальників підтримали родичі, які приїхали під стіни будівлі.

До речі, протягом минулої доби, для підтримки дій наземних угруповань, авіація Сил оборони здійснила 12 ударів по місцях зосередження живої сили і техніки противника.

Підтверджено ураження шести районів зосередження живої сили противника, двох взводних опорних пунктів та чотирьох позицій зенітних ракетних комплексів.

На Бахмутському напрямку знищено значну кількість військовослужбовців та військової техніки підрозділів 137-го парашутно-десантного полку 106-ї парашутно-десантної дивізії збройних сил рф.

Сили оборони продовжують успішно відбивати атаки противника, зокрема, в районах населених пунктів Спірне, Соледар, Майорськ, Зайцеве, Одрадівка, Весела Долина, Водяне та Новомихайлівка.

Також військові підрозділи ворога жаліються, що через порушення логістичного забезпечення мають проблеми з нестачею окремих видів боєприпасів для реактивних систем залпового вогню та артилерії.

Але продовжують обстрілювати інфраструктуру із танків, мінометів та артилерії, зокрема:

- на Краматорському напрямку в районах населених пунктів Яремівка, Тетянівка, Райгородок, Дронівка, Крива Лука, Сіверськ, Верхньокам’янське, Званівка, Спірне та Білогорівка;
- на Бахмутському напрямку в районах населених пунктів Миколаївка, Білогорівка, Яковлівка, Соледар, Бахмутське, Григорівка, Бахмут, Миколаївка Друга, Зайцеве, Нью-Йорк, Юр’ївка, Веселе, Зайцеве і Суха Балка.