Прес-центр20 травня 2019, 09:05

На Білокуракинщині відбувся ХІ обласний молодіжний фестиваль-конкурс патріотичної пісні «Воронцева слобода 2019»

Свої здібності представили вокальні ансамблі, дуети, тріо, солісти, читці та поети віком від 15 до 35 років з різних куточків Луганщини, а також почесні гості з Гощанського та Корецького районів Рівненської області. 

Підтримати та привітати учасників заходу завітали заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко, голова Корецької райдержадміністрації Сергій Черній, голова Гощанської райдержадміністрації Юрій Ковальчук, керівництво Білокуракинського району, делегації підприємств, установ та організацій Білокуракинщини, громадськість, молодь.

«Любов до Батьківщини, до рідного краю немислима без любові до рідної пісні, – зазначив Геннадій Іваненко. – Пісня  живе духом свого часу, несе в собі його образ, його тривоги і радощі. Вона невіддільна від дум, від боротьби за мир і спокій на землі, від турботи про хліб, про достаток у кожному домі».

Після конкурсних прослуховувань відбулася церемонія нагородження переможців у трьох номінаціях: «вокально-хоровий жанр», «поетичний жанр «Тексти майбутніх пісень», «авторські твори».

Потім на глядачів чекали гала-концерт учасників фестивалю, урочистий парад вишиванок та дефіле головних уборів.

Піднесений настрій, професійний спів та безліч яскравих емоцій подарувала присутнім концертна програма «На цій землі нас не здолати», яку представили Анжеліка Рудницька, Лесик Сам, Марія Кононова та Анатолій Матвійчук.

Організаторами фестивалю виступили управління культури і туризму Луганської облдержадміністрації, Луганський обласний центр народної творчості та Білокуракинська райдержадміністрація.