Прес-центр1 листопада 2017, 10:11

На брифінгу розповіли про підсумки конкурсу «Луганський бабак миролюбний та хазяйновитий»

Підбито підсумки конкурсу художньої творчості з живописної композиції «Луганський бабак миролюбний та хазяйновитий», організованого облдержадміністрацією разом з ПРООН, Східноукраїнським національним університетом імені Володимира Даля та громадськими організаціями.

«Першими, хто відгукнувся на заклик громадської дискусії щодо промоції Луганщини, стали Програма розвитку ООН і представники СНУ ім. В. Даля. Тож, цей конкурс – тільки один з етапів співпраці», – підкреслив на брифінгу директор Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності Денис Денищенко.

У результаті конкурс став значно масштабнішим, ніж очікували організатори. 130 учасників представили журі 140 робіт з багатьох міст та сіл Луганщини, у тому числі, з тимчасово непідконтрольних територій.

Третина учасників – діти 8-10 років, ще третина – 11-13 років. Організатори повідомили, що під час відбору кращих робіт їм довелося зробити цілих сім категорій замість запланованих чотирьох. Так, була додана категорія «до 8 років». У окремій категорії взяли участь малюнки дітей з особливими освітніми потребами.

Наймолодшому учаснику на момент проведення конкурсу було усього два роки, найстаршому – більше п’ятдесяти.

«Наші художники приємно здивували журі – багато робіт є достатньо професійними, – підкреслила радник з питань соціальної єдності та примирення ПРООН Ганна Борова. – Деякі з них використовуватимуться у виготовленні сувенірної продукції, яка сприятиме укріпленню іміджу Луганщини».

Слід зазначити, що для всіх учасників організатори підготували цікаві призи, за що вони висловлюють вдячність партнерам.

Також 6-7 листопада у Сєвєродонецьку в приміщенні Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру на регіональному форумі партнерів у сфері безпеки, соціальної єдності та примирення «Луганщина: шлях до миру та справедливості» буде виставлена експозиція, складена з усіх малюнків, що взяли участь у конкурсі «Луганський бабак миролюбний та хазяйновитий», та вручені перші подарунки.

У брифінгу також взяли участь Інна Семененко (Ресурсний центр зі сталого розвитку при СНУ ім. В. Даля) та Андрій Жидков (ГО «Фундація «Простір»).