Прес-центр13 серпня 2018, 16:08

На будівництво амбулаторій в області виділено 87,5 мільйонів гривень

Про це повідомили на нараді з питань проектування та будівництва об’єктів охорони здоров’я у сільській місцевості області, яку провів заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко.

Він зауважив, що на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості Луганській області спрямовані кошти за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у розмірі 87540,5 тис. гривень.

Загалом планується побудувати 11 амбулаторій у Кремінському, Міловському, Новоайдарському, Попаснянському та Старобільському районах, а також у Біловодській, Новопсковській, Троїцькій і Чмирівській ОТГ.

«Будівництво нових амбулаторій загальної практики сімейної медицини дасть змогу кожному жителю сільської місцевості отримати своєчасну та необхідну медичну допомогу», – зазначив Геннадій Іваненко.

Наразі, в рамках реалізації заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості, на Луганщині розробляється проектно-кошторисна документація для будівництва амбулаторій, після чого буде проведено її експертизу та оголошено тендерні торги на визначення генеральних підрядників будівництва.

Під час наради кожен представник району та громади доповів ситуацію щодо проектування та будівництва амбулаторій.