Прес-центр7 квітня 2021, 13:04

На цьому тижні у громадах Луганщини визначаться із датами завершення опалювального сезону

Про це повідомлено під час засідання обласного штабу з підготовки житлово-комунального господарства, об’єктів соціального призначення до роботи в осінньо-зимовий період 2020-2021 років та сталого проходження опалювального сезону сьогодні, 7 квітня.

Перший заступник голови обласної державної адміністрації, голова штабу Олексій Смирнов зробив акцент на питанні заборгованості за спожиті енергоносії та впорядкування договорів відносин між бюджетними установами та постачальниками електроенергії.

«Останнім часом збільшилася кількість відключень. Не повинно бути так, щоб кожного разу приймалися екстрені рішення, тим паче, що ці питання перебувають у сфері органів місцевого самоврядування. Звичайно, комусь здається, що простіше звернутися щодо вжиття невідкладних заходів, ніж вирішувати проблеми щодо договірної роботи заздалегідь. Тому наслідки за відключення, з урахуванням наявності механізму швидкого прийняття рішень під час завершення адміністративно-територіальної реформи, будуть на органах влади на місцях», – звернувся він до керівників територій.

Про строки закінчення опалювального сезону доповів директор Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Віталій Сурай.

Так, із 1 квітня на Луганщині теплопостачання припинено тільки КП «Лисичанськтепломережа».

В інших населених пунктах опалювальний сезон триває. Та вже є декілька рішень виконкомів щодо терміну його завершення.

«За прогнозом, середньодобова температура +8ОС і вище очікується на наступному тижні. Тобто, протягом цього тижня необхідно прийняти відповідні рішення із вказанням дати зупинення об’єктів», – зазначив Віталій Сурай.

Він додав, що питання підготовки до наступного опалювального сезону необхідно розпочинати одразу по закінченні цього.

Стосовно планових показників з підготовки житлово-комунального господарства, об’єктів соціального призначення до роботи в осінньо-зимовий період 2021-2022 років, затверджених окремо по кожній території, зауважено – визначитися із заходами, які будуть реалізовані цьогоріч, на місцях необхідно вже зараз, а відзвітувати до Мінрегіону до кінця квітня.