Прес-центр25 жовтня 2017, 17:10

На дорогах Луганщини з початку року з’явилось більше 8000 нових водіїв

За 10 місяців поточного року вперше посвідчення водія отримали 8329 жителів Луганської області, про це повідомили співробітники сервісних центрів МВС.

Багато клієнтів сервісних центрів відкривають поступово по декілька категорій. Найпопулярнішими серед жителів області є категорії «A», «B», «C», «CE». Меншим попитом користуються категорії для автобусів, автобусів з причепами тощо – «D1E», «DE».

Щоб отримати посвідчення водія необхідно пройти три етапи:

навчання в автошколі;
складання іспитів в сервісному центрі МВС;
отримати посвідчення водія.

На сайті регіонального сервісного центру МВС в Луганській області є розділ «Автошколи», у ньому можна знайти повний перелік акредитованих навчальних закладів, які мають право навчати майбутніх водіїв та відповідають усім стандартам і вимогам законодавства. У переліку вказані контакти, категорії за якими готують та адреси класів автошкіл.

Для запису на курси із підготовки водіїв потрібні такі документи:

• заява на ім’я керівника установи (із зазначенням місця проживання та бажаної категорії посвідчення водія);

•паспорт (пред’являється особисто);  

• копія ідентифікаційного коду;

• чотири фотографії розміру 3,5х4,5;

• медична довідка.

Після проходження навчання та складання внутрішніх тестів, необхідно пройти іспит в будь-якому зручному за місцем розташування сервісному центрі МВС, прив’язки до місця реєстрації та місця проходження навчання немає.

Іспити складаються з двох частин:

• теоретичної (тестування на комп’ютері, за 20 хвилин необхідно відповісти на 20 питань, при цьому допускається не більше 2-х помилок);
• практичної (при успішному проходженні теоретичної частини іспиту надається допуск до практичного іспиту, і цей результат вважається дійсними протягом трьох місяців).

Важливо пам’ятати: при допущені більше 2-х помилок або не вкладанні у визначені 20 хвилин, до практичної частини іспиту майбутнього водія не допустять. Спробувати повторно скласти теорію можливо не раніше, ніж через 5 днів. При цьому теоретичний іспит можна здавати необмежену кількість разів, а практична частина обмежена трьома спробами.

Перевірити свої знання, а також добре підготуватись можна завдяки новим онлайн білетам з Правил дорожнього руху, які вже з липня цілодобово та безкоштовно доступні онлайн на сайті hsc.gov.ua