Прес-центр5 травня 2018, 09:05

На дорозі державного значення Сватівського району розпочався поточний середній ремонт

Капітальний ремонт проходить на автошляху Н-26 Чугуїв - Мілове (дорога йде через місто Сватове) 117-120 км, повідомляє Служба автомобільних доріг у Луганській області.

Саме зараз бригада дорожників укладають нижній вирівнюючий шар, а потім – верхній. Після цього буде укріплене узбіччя, встановлення сигнальних стовпчиків, знаків, проведення розмітки дороги.

За перші два дні вже використано більш ніж 460 тон асфальтобетону. Суміш привозять з Кремінського асфальтобетонного заводу.

Задіяні п’ять катків, один асфальтоукладчик, грейдер, компресор, вісім машин возять асфальтобетон.

Роботи на цій ділянці триватимуть 30-45 діб.

Загалом у 2018 році будуть продовжені роботи на шості ділянках автодороги Н-26 Чугуїв-Мілове. Загальна протяжність становить 15 км.

Слід зазначити, що пріоритетними напрямами дорожнього будівництва на 2018 рік є автошляхи, які з’єднують область із сусідніми Харківською (Куп’янськ-Сватове) та Донецькою (Попасна-Лисичанськ, Старобільськ-Бахмут) областями, дороги Щастя-Станиця Луганська, Старобільськ-Новоайдар та дороги, що ведуть до Сєвєродонецька.

Нагадаємо, мережа автомобільних доріг загального користування Луганської області на контрольованій українською владою території становить 3600 км, з них близько 1200 км автомобільних доріг загального користування державного значення, решта – місцевого значення. Дороги місцевого значення з січня цього року передані на баланс Луганської облдержадміністрації та органів місцевого самоврядування.

Роботи виконуються колективним підприємством «Кремінський агрошляхбуд», яке було обрано за результатами тендерів, що провела Служба автомобільних доріг у Луганській області у системі ProZorro.

Водії мають бути пильними та максимально уважними в місцях проведення дорожніх робіт, дотримуватися вимог Правил дорожнього руху, звертати увагу на попереджувальні знаки та дбати про власну безпеку та безпеку інших.