Прес-центр1 червня 2017, 16:06

На фестивалі «Мельпомена Таврії» артистку луганського театру відмічено дипломом

Цього року до Херсону на XIX Міжнародний театральний фестиваль «Мельпомена Таврії» завітали театральні колективи з України, Білорусії, Вірменії, Грузії, Данії, Литви, Польщі, Португалії, Румунії, Туреччини, Угорщини та Франції.

У рамках заходу Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр представив фантазію на одну дію «І все-таки я тебе зраджу» за п’єсою Н. Нежданої, яка у лютому у Сєвєродонецьку вийшла прем’єрою та відкрила нову грань творчих можливостей акторів.

Вистава, як і п’єса, що є постмодерною імпровізацією на тему особистого життя Лесі Українки, насичена символами, реальними і напівреальними образами, пластикою і атмосферною музикою. Вона руйнує стереотип пам’ятника, яким звично уявляють геніальну українську письменницю, і створює новий образ «земної, живої, лукавої» Лесі.

За підсумками роботи експертної ради фестивалю дипломом за «Найкращу жіночу роль другого плану» відмічено артистку театру Христину Ігнат, яка і перевтілилася у Лесю Українку.

Крім цього, вибагливий херсонський глядач, а також знанні театрознавці України високо оцінили роботу талановитого молодого режисера театру Вероніки Золотоверхої.

Побачити цю виставу у Сєвєродонецьку можна буде вже у наступному сезоні, який театр розпочне у новому приміщенні.