Прес-центр18 квітня 2022, 07:04

На фронті Луганщини: росіяни безуспішно штурмували Попасну та Новотошківське, проводили наступальні дії в напрямку Сєвєродонецька

На території Луганської та Донецької областей захисниками України за минулу добу відбито дванадцять атак ворога, знищено десять танків, п’ятнадцять одиниць броньованої та п’ять одиниць автомобільної техніки, а також п’ять артилерійських систем противника.

Підрозділи ПВО збили два вертольоти Мі-24, один безпілотний літальний апарат типу «Орлан-10».

Як повідомили Генеральному штабі ЗСУ, основні зусилля росіяни зосередили в районах населених пунктів Кремінна, Попасна та Рубіжне. Проводили наступальні дії на Сєверодонецькому і Попаснянському напрямках.

Противник безуспішно намагався закріпитись в районах населених пунктів Кремінна та Рубіжне. Здійснював штурмові дії поблизу населених пунктів Новотошківське, Попасна. Успіху також не мав.

Загалом протягом тижня військовослужбовці угруповання Об’єднаних сил відбили 58 ворожих атак. Знищили 37 танків, 24 артилерійські системи, 61 одиницю броньованої та 51 одиницю автомобільної техніки, 5 вертольотів, 17 безпілотних літальних апаратів та дві крилаті ракети противника.