Прес-центр8 листопада 2017, 12:11

На колегії Державного архіву підбили підсумки комплексних перевірок архівних установ області

Засідання колегії Державного архіву Луганської області відбулося сьогодні, 8 листопада. В її роботі взяла участь заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик. Засідання вела голова колегії, директор Державного архіву Луганської області Катерина Безгинська.

Розгляд питань порядку денного розпочався з підсумків комплексних перевірок діяльності архівного відділу Рубіжанської міської ради, роботи служб діловодства, експертних комісій і архівних підрозділів юридичних осіб-джерел комплектування Національного архівного фонду (Головного управління Держгеокадастру в Луганській області, Луганського обласного центру зайнятості), контрольної перевірки архівного відділу Міловської райдержадміністрації та тематичної перевірки Трудового архіву м. Сєвєродонецька.

Керівникам було вказано на необхідність доопрацювання проблемних питань архівної сфери територій та усунення недоліків, виявлених під час комплексних і тематичної перевірок. Значна увага приділена збереженню документів Національного архівного фонду та з кадрових питань (особового складу), своєчасного науково-технічного опрацювання та передачі їх на зберігання до архівних установ області.

Робота Експертно-перевірної комісії Держархіву Луганської області протягом року здійснювалась за трьома основними напрямками: організаційні заходи, методична робота, діяльність з розгляду довідкового апарату, що надається установами, організаціями, підприємствами Луганської області. За звітний період проведено 11 засідань комісії, одне з яких було виїзним на базі архівного відділу Рубіжанської міської ради.

Заслухавши питання «Про умови та стан зберігання документів Національного архівного фонду у Держархіві та архівних установ області», колегія зазначила, що забезпечення збереження документів НАФ, які утворилися в процесі діяльності юридичних та фізичних осіб, залишається пріоритетним завданням Державного архіву Луганської області.

З усіх питань порядку денного були прийняті відповідні рішення.