Прес-центр14 грудня 2021, 11:12

На КПВВ у Станиці Луганській встановлять сучасний комплекс для обслуговування громадян

Перебуваючи на Луганщині, Віце-прем’єр-міністр України – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук ознайомилася з перебігом реконструкції об’єктів на КПВВ у Станиці Луганській.

Цей контрольний пункт – єдиний в області, де російські окупанти не блокують пропуск людей з тимчасово окупованої території і в зворотному напрямку. Щоденно КПВВ користуються від 1,5 до 3,5 тисяч жителів Луганщини.

«Я хочу, щоб на КПВВ людина відчувала комфорт та дружність держави. Реінтеграція тимчасово окупованих територій починається з комфортного сервісу на КПВВ», – наголосила Віце-прем’єр-міністр України Ірина Верещук, оглядаючи пункт пропуску.

Наразі там повністю завершено модернізацію режимної зони, де проводять перевірку відвідувачів та речей, які переміщуються через лінію розмежування.

Як повідомив голова Луганської обласної державної адміністрації Сергій Гайдай, реконструкція сервісної зони триває. Там зараз, зокрема, надаються послуги гуманітарного характеру: медична допомога, допомога у оформленні дозвільних документів, функціонує пункт обігріву тощо.

У сервісній зоні будівельники облаштовують майданчик і підводять комунікації для подальшого розташування там типового двоповерхового модулю – конструкції, аналогічної встановленій рік тому на КПВВ «Щастя».

Там працюватиме відділення «Ощадбанку», надаватимуть послуги співробітники пенсійного фонду, органів соціального захисту населення, медичного пункту, облаштують пункти вакцинації і безкоштовного тестування захворювання на COVID-19, кімнати матері та дитини тощо.

Спілкуючись з жителями області, які сьогодні користувались КПВВ, Ірина Верещук взяла на контроль проблеми, що існують з картками «Ощадбанку» та зазначила, що сприятиме спрощенню процесу тестування на коронавірус. «Пункт пропуску в Станиці Луганській – це не митниця. Ми спрощуємо перетин і покращуємо умови, бо людям і без того важко», – зауважила вона.

Всі роботи із модернізації сервісної зони та будівництва вищезазначених конструкцій планується завершити протягом ІІ кварталу 2022 року.

Відповідаючи на запитання журналістів, Віце-прем’єр-міністр України Ірина Верещук зауважила: «Вже з середи має запрацювати створений Міністерством Український національний центр розбудови миру. Зібрано безліч фактів порушень прав людини на Донбасі і в Криму. Тож, Центр діятиме, щоб повернути довіру і поновити справедливість – РФ має заплатити юридично, політично та фінансово за все те, що вона зробила з нашими громадянами та територіями. Заклад стане діалоговою платформою для відновлення миру. Наш девіз – через діалог до довіри і миру».

Та додала: «Наша стратегія – конкретні дії, результат яких оцінюватимуть люди».