Прес-центр11 cічня 2018, 12:01

На Луганщині 19 навчальних закладів, підприємств, організацій та установ надаватимуть нові професії безробітним

Комісія з відбору навчальних закладів для організації професійного навчання зареєстрованих безробітних та їх проживання в період навчання під час  засідання, яке відбулося  у Луганському обласному центрі зайнятості, вирішувала питання щодо навчальних закладів, які забезпечать професійну підготовку або перепідготовку, підвищення кваліфікації зареєстрованих безробітних та їх проживання у 2018 році.

Так, прийнято рішення проводити професійно-технічне навчання та перепідготовку безробітних за 18 робітничими професіями, що користуються найбільшим попитом на ринку праці. Це – водій тролейбуса, кухар, тракторист-машиніст сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва, електрогазозварник, оператор котельні, електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування.

Для наближення освітніх послуг до місця мешкання безробітних професійне навчання планується проводити в 11 містах та районах області. Свої послуги запропонували три вищі, 14 професійно-технічних навчальних закладів та два підприємства організації.