Прес-центр13 листопада 2017, 09:11

На Луганщині 21 школяр вивчатиме англійську мову за Програмою Access

На базі Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля офіційно відкрилася Програма малих стипендій з вивчення англійської мови Посольства США в Україні («English Access Microscholarship Program» – скорочено Access).

Програма проводиться за підтримки Посольства Сполучених Штатів Америки в Україні і фінансується Державним департаментом США.

У Луганській області вивчати англійську мову будуть 21 учень, в тому числі діти з малозабезпечених і соціально вразливих родин, переселенці, діти з особливими потребами та діти учасників бойових дій. Також вони дізнаються про США, культуру і цінності цієї країни, розвинуть лідерські навички та візьмуть активну участь у розвитку України.

Заняття розраховані на 360 годин, це близько двох років, які  триватимуть до серпня 2019 року.

Під час навчання учасників безкоштовно забезпечуть підручниками.

Крім цього, у рамках програми буде проведена інтенсивна навчальна сесія на базі дитячого табору під час літніх канікул.

Дітям, що стали учасниками програми, вручили свідоцтва Посольства США в Україні, а потім відбулося неформальне спілкування учнів та американських гостей.

Програма Access функціонує з 2004 року, і за цей час більше 110 тисяч дітей з усього світу взяли в ній участь.

Діти, які успішно проходять навчання за цією програмою, отримують відповідні сертифікати, що полегшують їм доступ до інших проектів, котрі фінансуються Сполученими Штатами Америки.

Директор Офісу програм вивчення англійської мови Державного департаменту США Джозеф Букбайндер наголосив на тому, що як Україна, так і США є демократичними державами, а демократичні держави мають підтримувати одне одного, особливо у скрутні часи. США зацікавлені у тому, щоб допомагати дітям у всьому світі, і сподіваються, що завдяки цим спільним зусиллям молодь зможе побудувати своє світле майбутнє.