Прес-центр26 жовтня 2017, 14:10

На Луганщині активно впроваджується система національно-патріотичного виховання молоді

Про стан роботи управління молоді та спорту ОДА у сфері розвитку молодіжної політики в Луганській області розповіла заступник начальника вищезазначеного структурного підрозділу Євгенія Ратіхіна під час колегії облдержадміністрації.

Вона нагадала, що в області діє Регіональна цільова програма «Молодь Луганщини», яка реалізується згідно державної молодіжної політики та заходів на 2016-2020 роки.

Цього року управлінням молоді та спорту облдержадміністрації спільно з Луганським обласним центром соціокультурної адаптації молоді з обмеженими фізичними можливостями та Луганським обласним центром підтримки молодіжних ініціатив та соціальних досліджень за 10 місяців 2017 року було проведено 83 обласних заходів, серед яких 37 – для молоді з обмеженими фізичними можливостями. Освоєно коштів на загальну суму 382 тис. грн.

За фінансової підтримки Міністерства молоді та спорту України в області проведено три всеукраїнські та один міжнародний захід у сфері національно-патріотичного виховання молоді. Загальний розмір фінансування зазначених заходів з державного бюджету складає 328 тис. грн.

Управління ініціює підтримку молоді у сфері підвищення здатності молодих людей впливати на процес прийняття рішень та поширення співпраці між молоддю та органами державної влади на місцевому рівні.

Структурний підрозділ надає соціально-правові консультації молоді з обмеженими фізичними можливостями та сім’ям, в яких виховується молодь і підлітки зазначеної категорії, переважно тимчасово переміщеним особам.

Євгенія Ратіхіна зазначила, що до кінця 2017 року за фінансової підтримки з обласного бюджету спільно з Луганським обласним центром молодіжних ініціатив та соціальних досліджень планується провести конкурс з визначення проектів, розроблених молодіжними та дитячими громадськими організаціями на 2018 рік спільно.

Крім того, передбачено взяти участь у розробці обласної програми з національно-патріотичного виховання та у конкурсі проектів за цією тематикою за рахунок держбюджету.