Прес-центр20 вересня 2019, 10:09

На Луганщині більше не будуть «закатувати мільйони в асфальт», – Віталій Комарницький особисто перевіряє стан доріг та якість ремонтних робіт

Про стан асфальтового покриття, а точніше про причини його відсутності на дорозі від Старобільська до Новопскова, начальник обласної Служби автодоріг Юрій Бережний доповідав голові Луганської облдержадміністрації – керівнику обласної військово-цивільної адміністрації Віталію Комарницькому безпосередньо у с. Верхня Покровка Старобільського району.

Це найбільш проблемна ділянка новопсковського напрямку, про яку люди майже щодня пишуть очільнику області у Фейсбуці.

На конкретні запитання щодо перспектив ремонту цієї дороги, зокрема, наявності експертиз та проектної документації, Віталій Комарницький зрозумілих відповідей не отримав.

За словами Юрія Бережного, 7 км автомобільної дороги Т-13-02 КПП «Танюшівка» – Старобільськ – Бахмут відремонтували позаминулий рік, у поточному році кошти не виділялись зовсім. Проте, у Верхній Покровці зробили ямковий ремонт за рахунок поточного ремонту.

На жаль, водії цього не помітили та надавали негативні оцінки роботи Служби автомобільних доріг, проїжджаючи повз її керівника.

«Ми мали зробити 160 кв. км ямкового ремонту в цьому році, а вже зробили – 240 кв. км, це у два рази більше ніж торік», – виправдовувався Юрій Бережний.
Але голову облдержадміністрації такі аргументи не переконали. «Нічого хизуватись відсотками», – наголосив він.

Крім того, Віталій Комарницький перевірив, як виконується його доручення щодо прискорення ремонтних робіт на трасі загального користування державного значення Н-26 Чугуїв – Мілове на ділянці км 148 + 000 – км 158 + 000. Вона знаходиться між населеними пунктами Сватове та Містки.

Наразі тут працюють дві бригади ТОВ «БК «Євродор» у складі 60 людей, 20 одиниць спеціальної техніки та два асфальтоукладача.

Відбувається влаштування основи щебенево-піщаної суміші, обробленої цементом, та нижнього шару із крупнозернистої асфальтобетонної суміші. Після цього буде покладено верхній шар щебенево-мастикового асфальтобетону.